Vad är Run For Your Lives

Ett hinder och skräcklöparlopp!
Detta är löparloppet som ger dig en verklig anledning att börja träna. Längs banan kommer du ibland behöva göra val. Dessa val kan kosta dig liv, men du har från början tre stycken, dinglande från ditt midjebälte. Zombies kommer att jaga dig och ta dessa.

Run for your lives är nervkittlande, men avsett för alla, oavsett ålder (rekommenderat från 13 år) och fitness. Meningen är att man skall ha kul och få en upplevelse för återstoden av livet. Barnloppen riktar sig till barn i åldern 7-12 år och har en kortare sträcka men är fortfarande läskigt även om det är lite snällare än för vuxna.

RFYL Göteborg 5 okt 2019: Nytt lopp i år i Göteborg på Ringsöns industriområde vid Frihamnen. En riktigt apokalyptisk sträcka med naturliga hinder och scener som går både inom och utomhus. Ca 6 km och mörkt när ni springer. Kommer ni klara er med åtminstone ett liv kvar eller blir ni smittade? Anmäl er och ta med någon polare ni kan offra till Göteborg 5 oktober.

RFYL Örebro 26 okt 2019: Spring, gå eller kryp sträcken ca 6,5 km genom ett zombieapokalyptiskt, Örebro city. Målet är att ta sig till en safe zone vid slottet. Vägen dit tar dig igenom en upp och nervänd stadskärna, direkt hämtad från Walking Dead, kaotisk och full av hungriga zombies. Vid målet väntar survivalmedaljen om du har minst ett liv kvar eller infectedmedaljen om alla är tagna. Alla tänkbara frågor du kan tänkas ha besvaras i vår FAQ.

OBS! I år har vi även ett barnlopp som startar 17:00.

RFYL High Chaparral 2 nov 2019: Loppet passar alla. Åldrarna 7-12 år springer ett snällare, mindre läskigt lopp när det fortfarande är ljust. Barnen springer själva eller har med förälder som köper egen barnbiljett och då kan springa med. När det blir mörkt efter 17:00 springer de äldre löparna. Ni kommer att få uppleva ett High Chaparral fyllt med horder av zombies och massor av specialeffekter. Det är även en hinderbana så förutom alla zombies som kommer att försöka ta dina liv blir ni utmanade olika fasta hinder längs banan. Läs mer här.
Alla tänkbara frågor du kan tänkas ha besvaras i vår FAQ.


header-afterparty3Missa inte Run For Your Lives officiella efterfest i Örebro “End Of The World Party”! 2019 kommer vi att arrangera detta med en partner istället för i egen regi.

Läs mer här

Biljetter här


Delta som löpare

Som löpare skall du försöka ta dig till safe zonen med minst ett av dina tre liv kvar. Lyckas du med det får du den ärofyllda ”Survivor”-medaljen. Skulle du blir du bli av med alla dina tre liv skall du ändå ta dig till safe zone. Men du får vara nöjd med ”Infected”-medaljen.

Oavsett om du klarar loppet med liv kvar eller ”stryker med” så är alla, löpare, publik och zombies välkomna att delta på End of the World Partyt efteråt. Biljetter kommer under året när en partner är utsedd.

Anmäl dig här


Delta som Zombie

Som zombie är du rekryterad till en unik skara lyckliga som får vara med och skådespela, skrämma och njuta av eventet på en parkettplats mitt i loppet. Uppgiften är egentligen enkel, ta livband om du får chansen och gör en bra skådespelarinsats som fruktad zombie.

Eftersom vi siktar högt och vill ha de allra bästa som finns. Alltså de mest motiverade, de som brinner för att agera zombies och de som gör det med glimten i ögat, så måste man först ansöka till oss och få ok, innan man kan köpa biljett. Vi har ett maxtak på antalet zombies till loppet men, de vi väljer ut kommer att få röda mattan och full service:

Ni kan just nu anmäla er som Zombiestatist till Örebro och High Chaparral.

  • Professionell ”Walking Dead”-nivå på makeup och styling och klädvård.
  • Utbildning i den ädla konsten att agera zombie på rätt sätt. Röra sig, låta och agera.
  • Zombielinser ni behåller (värde ca 200 kr).
  • Enkelt fika under dagen.
  • En unik upplevelse man aldrig glömmer.

Ansök Här

Mer info skickas ut till de som ansöker. Zombies skall räkna med en heldag i Örebro som avslutas med festen om man vill.


Kartor

RFYL Örebro (ny rutt för 2019 kommer under våren)

Vi uppdaterar sträckan för High Chaparral. Ny karta kommer under sommaren 2019!

Funktionär på Run For Your Lives

Ett lopp av denna storlek behöver massor av duktig personal på en massa olika ställen. Har du själv kvalitéer som du tror vi kan ha nytta av eller kanske representerar du en förening som är villig att vara med och hjälpa till. Kontakta oss så berättar vi mer om möjligheten att vi hjälper varandra.

Kontakta oss

Exempel vad vi behöver hjälp med:
• Banområdesbevakning och guidning.
• Information och registrering.
• Parkeringsvakter och städning vid parkering.
• Förstahjälpen
• Allmän städning och iordningställande efter loppet.
• Sminkning och utbildning av statister.
• Byggnation och rivning av hinder/apokalyptiskascener.
• Start och målgång.


Sponsor på Run For Your Lives

Är ni intresserad av att vara sponsor på loppet. kontakta oss.

Bakgrund till apokalypsen

Vi kommer förmodligen aldrig att få veta varifrån det i folkmun så kallade Z-viruset kom. Var det ett laboratorieexperiment som gick fel eller en slumpmässig mutation. Vi kan bara gissa. Oavsett så är nu zombie apokalypsen ett faktum och ingen är immun, varken mot viruset eller det dödliga kaosepidemin skapat. Det enda vi för stunden kan göra är att evakuera och rädda som många liv som möjligt till safe zonen mitt i centrum. Myndigheterna har lovat att lösa situationen, så snart som så många som möjligt tagit sig dit. Där kan vi vara säkra. Om vi nu bara kan ta oss dit.

Noterat händelseförlopp city of Orebro

Februari: Fall av ovanligt virus rapporteras från Örebro. Personer sätts i karantän.
Mars: Media och anhöriga försöker få svar men regeringen lägger locket på. Det handlar om rikets säkerhet.
April: Smittskyddsläkare Hans Fredlund meddelar att faran är över. Inga fler fall noterade. Anhöriga är upprörda över bristen på svar.
Juni: Regeringen tillsätter efter påtryckning en utredning för att skyndsamt ge svar på virusets art och bakgrund. Inget händer.
Juli: Mitt i sommaren hålls en regional, ovanligt stor civilförsvarsövning i Örebro.
September: På rekordkort tid klubbas en lagrådsremiss 65 igenom, som ger staten extraordinära rättigheter. Lagen är endast avsedd för kris- eller katastrofsituationer.
September: Nya fall av den nu kallade ZB-2 viruset. Minst 15 kända fall rapporteras från regionsjukhuset. Hans Fredlund uppmanar till lugn och att om man känner sig krasslig stanna hemma. Oroade medborgare tar semester och lämnar staden.
10 Oktober: Utan förvarning sätts Örebro i karantän. Ingen får lämna staden. Speciallag 65 införs i Örebro län.
20 Oktober: Militära ”checkpoints” har satts upp över hela staden. Panik sprider sig då safe zones och hela stadsdelar övermannas av smittade.
26 Oktober: Överlevande befolkning som samlats centralt vid avsedd “Evacuation zone” uppmanas att genast ta sig till centrala safe zonen vid slottet. Innan det är försent.