FAQ

Frågor för löpare

RFYL l Lund och i Örebro samma tider:
Registrering i centrum på Mårtenstorget för Lund och Järntorget för Örebro. Registreringen är öppen från ca 13:00 så efter det kan ni hämta nummerlapp och livband. Barnloppet startar 17:00-18:00 första vuxenlopp 18:00-19:00 o.s.v. Bansträckning finns på sida för varje lopp. Det finns inte dusch eller omklädningsrum i dagsläget. Värdeinlämning finns ev. för era väskor vid starten, info kommer om detta (kontant eller swish). Loppet går inom och utomhus.

Priset är från 299 kr till 695 kr per deltagare beroende på när du anmäler dig, SAMT vilket lopp och antal köpta biljetter. Rabatter är just nu lagda direkt på priset och visas inte i kassan.

Det är olika pris på vuxenloppet Lund ca 6,3 km (ca 495-695 kr) och barnloppet ca 4 km (ca 299-395 kr). Vuxna uppmanas att lösa biljett och springa med sina barn. Har man en vuxenbiljett får man springa två gånger om man vill. En gång med sitt barn och sedan även vuxenloppet. Vill man bara springa med sitt barn löser man förstås barnloppsbiljett.

Det finns speciella företagsbokningar för de som bokar minst 5 löpare, dessa kan faktureras. Kontakta Batalj om du har frågor.

Start vid Mårtenstorget Lund och Mål vid Clemenstorget i Örebro är det Järntorget samt Slottet för Mål. Uppvärmning kommer vara vid starten. Biljetterna gäller för att starta under den timmen biljettens namn anger. Löpare kan redan vid 13:00 hämta ut sina startpaket vid registreringstältet på Mårtenstorget. En person kan hämta ut åt flera andra bara man kan uppvisa biljetterna.

Ja. Lugi som har hand om starten vid Mårtenstorget kommer mot en mindre avgift ta hand om medhavd väska eller cykel.

Åldrarna nedan är endast rekommenderade åldrar många barn klarar givetvis av även vuxenloppet. Det finns inga åldersgränser.

Loppen för barn 9-12 år (rekommenderad ålder)
Loppen för äldre 13 år+ (rekommenderad ålder).
Observera att är du 10 år eller yngre skall man ha med någon äldre som tar hand om dig under loppet d.v.s. en löpare som kan springa med dig minst 16 år gammal.

Springer man tidigt på det loppet kommer det vara lite ljusare och därför kanske bättre om man är yngre.

Ja det går bra men du behöver lösa minst en barnloppsbiljett. Har du redan en biljett för vuxenloppet kan du använda den för detta lopp också och springa med. Om du är 10 år eller yngre skall man ha med någon äldre som tar hand om dig under loppet d.v.s. en löpare som kan springa med dig minst 16 år gammal. Den ansvariga kan ta ansvar för flera barn om man håller ihop gruppen.

Kontakta www.tickster.se via deras support (vi kan tyvärr inte ta fram det).

Köp en biljett för den starttid du tycker passar tidsmässigt (en viss timme). Registrera dig och gå till starttälten när du känner att det är dags helt enkelt, under den timmen. Grupper kan paras ihop på plats i kön om ni vill springa ihop. Kommer du försent kan det finnas en snabbkö som hjälper dig komma fram till starttäten.

Grupper paras ihop på plats. Gå helt enkelt till startfältet och samma starttält (kommer att vara flera) när det är dags. Vi är flexibla med detta och hjälper er genom att fråga hur många ni är när det är dags. Har ni olika starttider går ni på den tid de flesta har i gruppen helt enkelt. Så det går alltså att köpa biljetter till senare och byta tid så ni kan springa med era vänner.

Lund:
Info kommer om detta under våren.Är man beredd att gå en bit kan man stå gratis.

I Lund finns många fina hotell. Några av dem har vi samarbete med och ni som löpare på loppet får därför rabatter enligt nedan.

Hotell Place
Om man bokar via webben, https://placelund.se/ med  kod RFYL2023 får man 15% på publicerade priser, 23 okt – 5 nov.

Hotell Lundia
Bokning via web, www.lundia.se med kod ZRUN ger 15% rabatt på publicerade priser 27-29/10

Elite Hotel Ideon
Bokning via web https://elite.se/sv/hotell/lund/hotel-ideon/ med kod ZOMBIE
ger 15% rabatt på publicerade priser 27-29/10

Alla frågor om biljetten tar man med tickster.se

Vet du inte det behöver du kontakta tickster.se vi kan tyvärr inte ta fram det enkelt. Svaret är enkelt, den tid du väljer när du köper biljetten. Observera att man måste registrera sig i tid senast 30 minuter innan sista starttid för den biljett du har. Det betyder t.ex. att om du väljer starttid 20:00 måste du vara där senast 19:30 för registrering.

Olika men i en startgrupp så är det ca 10-25 personer som startar i ett tält.

De kan ta slut på vissa tider eller helt och hållet. Vi har ett max antal löpare som kan springa. Köp biljetten i tid. Om det finns kvar säljer vi biljetter ända fram till dagen för loppet och även på plats vid registreringen (swish/kort). Om det står: Sessionen har gått ut. Har du redan köpt eller bokat biljett? Vänligen kontrollera din mejlbox för bekräftelsemejl.
Kicka på nytt köp

Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av anmälning till evenemang. När bokning har skett är du som kund bunden av ditt köp. Du ansvarar själv för att kontrollera om ett evenemang är flyttat eller inställt. Om ett arrangemang ställs in bör Du omgående kontakta oss som arrangör. Vid inställt arrangemang återbetalas inte service- och administrationsavgifter. Vid force majuere betalas inte någon anmälningsavgift tillbaka t.ex. naturkatastrof eller händelser utanför arrangörens kontroll.

Alla deltagare medger genom köpet att man går med på att olika mediabolag, privata aktörer eller arrangören kan komma att fotografera, filma eller ljudbanda i samband med eventet utan att deltagaren får ha några några krav på dessa i samband med detta. Denna media kommer sedan att användas av press eller arrangör.

Vissa av loppen har en efterfest som vi kallar för End of the world party. För att se vad som gäller för just det lopp du skall vara med på behöver du läsa varje lopps undersida. Det kan vara olika om du är löpare eller statist.

Absolut det rekommenderas starkt, inte bara för den charmiga underhållningen men också för att det kommer att vara smart. Var uppvärmd och smidig så kanske du “överlever”.

Lund: Uppvärmning är igång ca 16:30 på Järntorget. Musik och konferencier från 16:30 senast.

Ja nummerlappen är ditt värdebevis på att du registrerat dig och är på plats till din uppskattade starttid vid startområdet. Under tiden du väntar kan du vara var du vill. Uppvärmning på startområdet pågår från 16:30 till ca 20:00.

Biljetten är inte personlig så du kan sälja den vidare eller ge bort den. Har du inte tecknat Startklarförsäkringen görs ingen återbetalning av anmälningsavgiften.

Startklarförsäkring skaffar du via vår partner startklar.nu

• Din nummerlapp och 4 säkerhetsnålar.
• Ditt livbälte med 3 liv.
• Eventuell sista minuten informationsblad.
• Eventuella gåvor från våra sponsorer.

Nej och det skall du helst inte ha heller. Endast svaga ledlapor för att känna igen varandra är tillåtna OBS! Det är förbjudet med lampor som kan blända zombies, har man det/gör det blir man avtagen nummerlappen och har sprungit klart.

Vi har gott om sjukvårdare längs banan och vid målgång. Givetvis skall ingen behöva skadas dock. Ta det lugnt och inget knuffande!

Nej. Men ligger du redan ner av någon anledning kanske de tar chansen att göra en snygg grej av det när de ändå tar ett av dina liv. Men sen låter de dig vara. Ingen skall skada sig. Varken du som löpare eller statister får knuffas.

Nej. Ta gärna tid själv och tävla med kompisarna, bästa tid / mest liv kvar. Men som sagt loppet går inte på tid och ev. trafik på vissa sträckor går före där finns löparvärdar, men det finns en maxtid då banan stängs.

Nej men det hjälper förstås, tänk smart och utnyttja situationer så skall du nog överleva. Loppet går inte på tid. Ta med en kompis du kan “offra”.

Förslagsvis ett komplett ombyte kläder och skor. Regnkläder kan vara smart om det ser ut att behövas. Lite godis eller annat som gör att du får energi när det behövs och något att dricka till det. Ta även med plånbok med id och pengar, det finns ofta mycket mat och kul att handla. Glöm inte utskriven biljett för registrering eller telefon med sms innehållande QR-kod/biljett för registrering.
Oftast finns det möjlighet att mot betalning lämna in en väska. Läs om det under informationen för varje lopp.

Har ni presentkort från Batalj kontaktar ni oss så hjälper vi er med anmälan.

Ja, företag eller föreningar kan få sin anmälningsavgift fakturerad. Vi behöver organisationsnummer/föreningsnamn och adress. Maila via formuläret oss eller ring om ni har mer frågor. 019-55 55 033.

Nej det skall inte kunna hända. Alla zombies/odöda har instruktioner att endast ta ett av dina liv inom deras ”jaktzon”. Men ibland om livbanden hänger ihop kan det hända. Se till att separera dina livband på bältet ordentligt.

Ja du deltar på egen risk. Se till att ha försäkring om olyckan är framme.

Stolt arrangör är Batalj Event AB

Stadsvägen 16 703 65 Örebro.
019-55 55 033

www.batalj.se | www.bataljevent.se

Frågor för zombies/statister

Fyll i ansökan som du finner på delta som Zombie/Statist sidan. Vi återkommer löpande till alla som ansöker via mail. Det kan ibland ta 1-2 veckor.

En ansökan skall fyllas i för varje person som vill vara med i formuläret. Men det kan göras av vem som helst så länge personen i fråga vet om det, accepterar villkoren samt har läst all information. Uppger man samma e-post (använd inte hotmail adresser), facebook och telefon är personen som anmält den andra skyldig att lämna information vidare när den kommer. Är man t.ex. minderårig skall en förälder verifiera att deltagandet är ok. Tänk på att om du är under 14 år behöver eventuellt någon vuxen vara med dig som statist. Alla under 18 år behöver ett godkännande från förälder.

När du blivit antagen skickar vi instruktioner om hur du betalar in anmälningsavgiften. För alla zombiestatister (100 kr).  För vissa specialstatister och föreningar är det gratis. Det beror på vad man har för uppgift.

• Professionell nivå på makeup och styling, samt klädvård. Låna statistkläder om du inte har det.
• Utbildning i den ädla konsten att agera zombie på rätt sätt. Röra sig, låta och agera.
• Zombielinser ni behåller (värde över 200 kr).
• Fika under dagen.
• EV. Fribiljett till efterfesten (i de fall det är en, se respektive lopp)
• En unik upplevelse ni aldrig glömmer.

Kontakta statist@runforyourlives.se så fort du vet att du inte kan delta. Det är mycket viktigt eftersom alla statister har sin bestämda roll.

Om det finns platser kvar kan anmäla dig ända tills vi sätter stopp. Detta kan bli när som helst. Vi tar dock emot reserver.

Vi håller ihop de som vill stå tillsammans som zombies/statister. Ni kan bli alltifrån 3-60 zombies på samma ställe, men aldrig själva. Om ni vill stå ihop med någon specifik anger ni det genom att svara på svarsmailet när ni blir antagna. Det skall gå till statist@runforyourlives.se

Ja du blir inbjuden eller ansöker själv när du blivit antagen. OBS! gruppen är enbart för statister och funktionärer. Allt skall vara så hemligt som möjligt intill start.

Helst skall man vara minst 18 år. Men vi gör ibland undantag för en del zombies eller statister som är yngre. Är man 14 år eller under kommer vi förmodligen att kräva att någon äldre är med er, då också som zombie/statist så att de kan ta ansvar. Är man 15-17 år behöver man kolla med sina föräldrar att det är ok. Givetvis om man anmäler man sig och ljuger om sin ålder stryks man.

Ja, du deltar på egen risk. Ingen fysisk kontakt skall förekomma.

Nej, allt deltagande sker på EGEN RISK. Batalj Event AB frånsäger sig allt ansvar för skador hos deltagaren och hans/hennes utrustning. Se till att du ser över din försäkring.

För att kunna hantera ditt deltagande namn behöver vi adress, e-post och telefonnummer samt svar på lite ytterligare frågor som rör själva eventet. Vi förbehåller oss rätten att lagra dessa under tiden fram till loppet och en tid efter. Vi lämnar aldrig ut personlig information till någon annan. Genom din anmälan ger du oss rätten att använda de foton och filmer som tas under loppet i marknadsföringssyfte utan eget krav.

Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av anmälning till evenemang. När bokning har skett är du som kund bunden av ditt köp. Du ansvarar själv för att kontrollera om ett evenemang är flyttat eller inställt. Om ett arrangemang ställs in bör Du omgående kontakta oss som arrangör. Vid inställt arrangemang återbetalas inte service- och administrationsavgifter. Vid force majuere återbetalas ingen deltagaravgift.

För statistanmälningar kan den inte överlåtas till annan person om det inte först godkänts av arrangören.

Stolt arrangör är Batalj Event AB, Stadsvägen 16, 703 64 Örebro.

www.bataljevent.se

I år är den vid galleria Vågen en trappa ned vid gamla Lekia.

Övriga frågor

Det kommer att vara snitslat enkelt eller dubbelt och ofta staket där publiktryck kan vara stort, så det är bara att följa banan. På vissa lopp använder vi lyktor, lampor eller facklor också. Se även denna hemsida där en digitalkarta för loppet/en finns.

Moderna banorna kommer att byggas upp som en zombieapokalyptiskt kaos med serien Walking Dead som utgångsmål. Därför är t.ex. alla skyltar på engelska och statister pratar engelska. Visby är det mörk medeltid med apokalyptisk digerdöd ca år 1350.

Som löpare kan du ofta välja olika vägar och göra val som gör det svårare eller lättare för dig. Men du kommer alltid att kunna klara ett hinder även om du kanske blir av med ett av dina liv. Zombies är givetvis ett naturligt och rörligt hinder att ta hänsyn till.

Vi har regler som alla som deltar skall ha läst och måste följa. Läs dem på regelsidan här.

Det brukar finnas vid målgång. Se var på kartan för det loppet.

Nej men det är en intressant tanke.

Nej inte i år som det ser ut.

Blir du av med alla livband får du givetvis slutföra loppet men får då infected-medaljen när du når målet. Har du minst ett livband kvar får du survivor-medaljen.

Kontakta oss på 019-55 55 033 eller maila på funktionar@runforyourlives.se

Läs gärna mer om detta under delta-sidan.

Som löpare så får du filma eventet om du har en kamera monterad så att den inte medför hinder ett hinder för dig under loppet. Batalj Event har rätt att använda film- eller fotomaterial från själva loppet som t.ex. läggs officiellt på Youtube eller andra kanaler, så länge det är film som visar detta event. Om du godtar dessa regler behöver du inte söka presspass.

Ja kom gärna och heja på (zombies eller överlevande) det är givetvis gratis. Men respektera avspärrningar och eventets personal som är där för att hjälpa till. Vissa områden kommer inte vara öppna för publik, respektera detta och ta inte bilen till själva loppets sträckning utan gå sista metrarna.